22.09.2014:Конкурс за избор на соработници за изработка на Прирачник за Родова Демократија за Врснички Едукатори

Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство, во рамките на проектот „Од Родова Нееднаквост до Родова Демократија“ поддржан од германската фондација „Schuler, Helfen, Leben“, објавува конкурс за ангажирање на двајца соработници/чки, за изработка на Прирачник за Родова Демократија за врснички едукатори.

Кандидатите треба да ги исполнуваат следниве услови:

– ВСС (општествени науки)

-Минимум 4 годишно работно искуство во проблематиката

– Учество на најмалку 3 тренинзи/обуки/семинари  на релевантната тема

– Искуство во работа со млади

– Работно искуство во граѓанскиот  сектор ќе се смета за предност

 

Обврски на соработниците:

– Соработка со тимот на Националната Мрежа

-Изработка на предлог текст за Прирачникот за Родова Демократија

-Развивање на методологија за водење тренинзи

-Организирање на фокус групи со студенти/средношколци за  испитување  на практичноста/применливоста на предлог содржината на Прирачникот

– Изработка на финална верзија

 

Ги повикуваме сите заинтересирани кои ги исполнуваат горе наведените услови, својата кратка биографија и концепт за изработка на прирачникот да испратат на е-маил адреса: mila.radonjic@glasprotivnasilstvo.org.mk  најдоцна до 28.09.2014 (недела).

За повеќе информации контактирајте не нa: 02 277 400 и 070 340 297  до 16:00 секој работен ден,

или на mila.radonjic@glasprotivnasilstvo.org.mk .

                                

Сподели

Со поддршка од