03.09.2021: Конкурс за ангажирање на социјална работничка во Советувалишен центар за жени и деца жртви на родово базирано и семејно насилство

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство, објавува Конкурс за ангажирање на Социјална работничка во Советувалиште за жени и деца жртви на насилство и семејно насилство – Teтово: Кандидатките треба да ги исполнуваат следниве критериуми: – универзитетска диплома од областа на социјална работа и социјална политика; – најмалку 2 години работно искуство со жени […]


22.06.2021: Конкурс за ангажирање на социјална работничка во Советувалишен центар за жени и деца жртви на родово базирано насилство

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство, објавува Конкурс за ангажирање на Социјална работничка во Советувалиште за жени и деца жртви на насилство и семејно насилство – Скопје: Кандидатките треба да ги исполнуваат следниве критериуми: – универзитетска диплома од областа на социјална работа и социјална политика; – најмалку 2 години работно искуство со […]


22.06.2021: Конкурс за ангажирање на менаџерка на Советувалишен центар за жени и деца жртви на родово базирано насилство

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство, објавува Конкурс за ангажирање на Менаџерка на Советувалиште за жени и деца жртви на насилство и семејно насилство – Тетово: Кандидатките треба да ги исполнуваат следниве критериуми: – универзитетска диплома од областа на социјална работа/ социјална политика или психологија; – најмалку 3 години работно искуство со […]


22.06.2021: Конкурс за ангажирање на правничка во Советувалишен центар за жени и деца жртви на родово базирано насилство

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство, објавува Конкурс за ангажирање на Правна советничка во Советувалиште за жени и деца жртви на насилство и семејно насилство – Тетово: 1. Кандидатките треба да ги исполнуваат следните квалификации: Диплома од завршен правен факултет Работно искуство во граѓански организации (најмалку 5 години) Работно искуство во полето на […]


10.06.2021: Конкурс за ангажирање на Координаторка за комуникации и финансиска асистентка

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство има потреба од ангажирање на определено време на две работни позиции:координаторка за комуникации и финансиска асистентка во извршната канцеларија за период од  до 01.07.2021 – 30.05.2022 година. Координаторка за комуникации Кандидатките треба да ги имаат следниве знаења и вештини: Високо образование во областа на комуникации и […]


25.03.2021: ЈАВЕН ПОВИК: За ангажирање на две истражувачки за подготовка на тематски извештаи за насилство врз жените и семејно насилство во Република Северна Македонија

Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство со финансиска поддршка од Фондацијата Квина тил Квина (Kvina till Kvina Fondation), во рамките на проектот  ,,На патот кон ЕУ: Спречување на насилство врз жените во Република Северна Македонија” на ден 25.03.2020г. објавува: ЈАВЕН ПОВИК За ангажирање на две истражувачки за подготовка на тематски извештаи за […]


24.02.2021: Јавен повик за за медиумски работници за учество на обуки за унапредување на медиумската писменост за родово базираното насилство и насилството врз жени и девојчиња

ХОПС – Опции за здрав живот Скопје (ХОПС) во партнерство со Коалиција Маргини и Националната мрежа за борба против насилството врз жените и семејното насилство, во рамки на проектот “Different discourse better reality, media in combating gender based violence – strengthening media literacy on gender based violence” поддржан од UN Women во Скопје, објавува јавен повик […]


21.12.2020: Отворен Конкурс за ангажирање на правна советничка

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство, објавува Конкурс за ангажирање на Правна советничка: Кандидатките треба да ги исполнуваат следните квалификации: Диплома од завршен правен факултет Работно искуство во граѓански организации (најмалку 5 години) Работно искуство во полето на родово базирано насилство и семејно насилство, како и насилство врз деца (најмалку 3 години) Познавање […]


09.11.2020: ПОВИК за обуки наменети за жени жртви на семејно насилство

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство во рамките на проектот „ Помош и поддршка на жртви на семејно насилство во пост-кризен период“ поддржан од Владата на Р. Северна Македонија, на ден 09.11.2020г. објавува: ПОВИК За обуки наменети за жени жртви на семејно насилство Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство […]


04.11.2020: ПОВИК за суб-грантирање на партнерски организации кои работат на прашањето на насилство врз жени и семејно насилство

Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство како партнерска организација на Автономен Женски центар – Србија, а со финансиска поддршка од Австриска агенција за развој (Austrian Development Agency), во рамките на проектот  ,,Институционализирање на квалитетни сервиси за рехабилитација и интеграција на жени жртви на насилство” на датум 04.11.2020г. објавува: ПОВИК за суб-грантирање на […]


Со поддршка од