25.10.2011: Одржана обука за „Лобирање и застапување за унапредување на политиките и институционалниот одговор на родово базираното насилство“

Во рамки на Заедничката програмата на Агенциите на ОН за превенција на  семејно насилство, со подршка од UN WOMEN во рамки на  проектот „Зајакнување на капацитетите на Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство“, Организацијата на жените на општина Свети Николе организираше   тродневна обука на тема „Застапување и лобирање за унапредување на политиките […]


07.12.2010: Формирана Национална мрежа против насилство врз жените и семејно насилство

На 7-ми декември 2010 година, во хотел „Карпош“ во Скопје се одржа средба која го означи формалното формирање на мрежата против насилството врз жените и семејното насилство. На средбата присуствуваа претставнички од 21 НВОи кои делуваат во оваа област и кои воедно се основачи на мрежата. На средбата беа усвоени клучните документи на мрежата: Принципите […]


Со поддршка од