02.12.2015: (Галерија) Конференција „Превенција и спречување на насилство врз жени со попреченост: Состојбата во државата и препораки“

На 02 декември 2015 година, во хотел Бест Вестерн се оддржа Конфенеција на тема „Превенција и спречување на насилство врз жени со попреченост: Сотојбата во државата  и препораки“. Организатори на настанот се Националната мрежа и Х.Е.Р.А – Асоцијација за здравствена едукација и истражување.

Конференицијата е во рамки на кампањата „16 дена активизам против насилство врз жени“, која е дел од активностите на проектот „Застапување за обезбедување оддржливост на специјализирани сервиси за жртви на семејно насилство“ поддржан од Проектот на УСАИД за граѓанско општество. Кампањата „16 дена активизам“ е поддржана  и од шведската фондација Квина тил Квина.

Aгендa

Сподели

Со поддршка од