16.02.2013: СЕ КРЕНАВМЕ, ИГРАВМЕ, ШТРАЈКУВАВМЕ ПРОТИВ НАСИЛСТВОТО ВРЗ ЖЕНИТЕ – Kако изгледаше ONE BILLION RISING на плоштад Македонија

Настанот започна со постепено собирање на учесниците во 13:30 часот,  присуствуваа повеќе од стотина активистки и активисти од невладиниот сектор, поддржувачи на борбата против насилството врз жените. Тие точно во 14 часот го започнаа танцот на претходно подготвена кореографија на официјалната песна на овој настан, Break the Chain (Скрши го синџирот). На настанот присуствуваа и случајни минувачи кои освен што им се придружија во играњето, се интересираа и информираа за кампањата.

Повеќе информации за тоа како медиумите го проследија овој настан можете да најдете на следниот линк:

http://www.time.mk/cluster/9866527b58/makedonija-vo-globalnata-kampanja-za-borba-protiv-nasilstvoto-vrz-zenite.html

Сподели

Со поддршка од