21.12.2020: Отворен Конкурс за ангажирање на правна советничка

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство, објавува Конкурс за ангажирање на Правна советничка: Кандидатките треба да ги исполнуваат следните квалификации: Диплома од завршен правен факултет Работно искуство во граѓански организации (најмалку 5 години) Работно искуство во полето на родово базирано насилство и семејно насилство, како и насилство врз деца (најмалку 3 години) Познавање […]


09.11.2020: ПОВИК за обуки наменети за жени жртви на семејно насилство

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство во рамките на проектот „ Помош и поддршка на жртви на семејно насилство во пост-кризен период“ поддржан од Владата на Р. Северна Македонија, на ден 09.11.2020г. објавува: ПОВИК За обуки наменети за жени жртви на семејно насилство Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство […]


04.11.2020: ПОВИК за суб-грантирање на партнерски организации кои работат на прашањето на насилство врз жени и семејно насилство

Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство како партнерска организација на Автономен Женски центар – Србија, а со финансиска поддршка од Австриска агенција за развој (Austrian Development Agency), во рамките на проектот  ,,Институционализирање на квалитетни сервиси за рехабилитација и интеграција на жени жртви на насилство” на датум 04.11.2020г. објавува: ПОВИК за суб-грантирање на […]


24.09.2020: Конкурс за ангажирање на социјална работничка

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство, објавува Конкурс за ангажирање на Социјална работничка: Кандидатките треба да ги исполнуваат следниве критериуми: – универзитетска диплома од областа на социјална работа и социјална политика; – најмалку 2 години работно искуство со жени и деца жртви на родово базирано насилство и семејно насилство; – најмалку 2 […]


03.02.2020: Конкурс за ангажирање на Менаџерка на куќа

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство, објавува Конкурс за ангажирање на Менаџерка на Куќа за отворено домување за жени жртви на семејно насилство: Кандидатките треба да ги исполнуваат следниве критериуми: – универзитетска диплома од областа на социјална работа/ социјална политика или психологија; – најмалку 2 години работно искуство со жени и деца […]


16.01.2020: Конкурс за ангажирање на Координаторка за комуникации

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство, објавува Конкурс за ангажирање на Координаторка за комуникации: 1. Кандидатките треба да ги исполнуваат следните квалификации: Завршено високо образование Работно искуство во координирање на комуникациски активности и односи со јавноста (најмалку 3 години) Напредни вештини за уредување, развој на содржини и комуникација со нови и традиционални […]


16.01.2020: Конкурс за ангажирање на правна советничка

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство, објавува Конкурс за ангажирање на правна советничка: 1. Кандидатките треба да ги исполнуваат следните квалификации: Диплома од завршен правен факултет Работно искуство во граѓански организации (најмалку 5 години) Работно искуство во полето на родово базирано насилство и семејно насилство, како и насилство врз деца (најмалку 3 […]


28.01.2019: Повик за ангажирање: Асистент(ка) во извршната канцеларија на Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство, објавува повик за ангажирање на асистент/ка со полно работно време. 1. Кандидат(к)ите треба да ги исполнуваат следните квалификации: – Диплома од правен факултетРаботно искуство во граѓански сектор (минимум 5 години) – Работно искуство со проблематиката на семејно насилство (минимум 3 години) – Познавање на националното законодавство […]


12.11.2018: Повик за ангажирање: Оператор(к)и како даватели на услуги на Национална линија за советување за позитивно родителство

Повик за ангажирање: Оператор(к)и како даватели на услуги на Национална линија за советување за позитивно родителство Општи информации Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство, како партнер на Канцеларијата на УНИЦЕФ во РМ во имплементација на проектот „Воспоставување на Национална линија за советување за позитивно родителство“ објавува повик за ангажирање на лица – […]


18.09.2018: WAVE повик за стрип-уметници

Дали си графичка дизајнерка или карикатуристка која сака да креира стрипови со социјална проблематика, со цел да иницира позитивна општествена промена? Би сакале да те поканиме да ги употребиш твојот талент и способности во промовирањето на женските права! Ние, Европската мрежа против насилство врз жените WAVE (Women against violence Europe) и Националната мрежа против насилство […]


Со поддршка од