26.11.2014: Значењето на кампањата „16 дена активизам против насилство врз жените“

Интернационална кампања за борба против сите форми на родово базирано насилство Една од секои три жени во светот, се соочува со некаква форма на насилство и злоупотреба.  Во ниту една земја во светот, жените не се ослободени од овој страв и тортура. Како една од стратегиите да се подигне свеста за родово базираното насилство и […]


Со поддршка од