03.12.2012: АЈДЕ НА ВОДНО! ДА ПОКАЖЕМЕ НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА КОН НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ“

Во рамките на глобалната кампања „16 дена активизам против насилство врз жените“ Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство, како дел од кампањата „Кажи НЕ на насилството врз жените“ на 02.12.2012 година организирше настан „АЈДЕ НА ВОДНО! ДА ПОКАЖЕМЕ НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА КОН НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ“.

На овој настан група на активисти планинареа на Водно, облечени во маички со логото на кампањата. Активистите делеа промотивен материјал на планинарите кои ги среќаваа по пат, ги информираа за кампањата и ги повикуваа да поддржат истата.

 

 

 

Сподели

Со поддршка од